• Bel ons op: 0314-332639
  • Voor school en voor thuis
  • Gratis verzending vanaf € 75,00
  • Verzending binnen 1 tot 3 werkdagen
Toverstapels tafel 4, 5, 8 en mix groep 5 t/m 7
Toverstapels tafel 4, 5, 8 en mix groep 5 t/m 7 Toverstapels tafel 4, 5, 8 en mix groep 5 t/m 7 Toverstapels tafel 4, 5, 8 en mix groep 5 t/m 7

Toverstapels tafel 4, 5, 8 en mix groep 5 t/m 7

 0 reviews

Toverstapels tafel 4, 5 en 8 met 13 oefenkaarten worden een zelfcontrolerende Toverstapel! Voor het automatiseren van de tafels kunnen leerlingen aan de slag met deze doordachte serie.

€ 9,50
Aantal

Uitdagende rekenspellen met unieke zelfcontrole: didactisch doordacht!

13 oefenkaarten worden een zelfcontrolerende Toverstapel! Voor het leren en automatiseren (en begrijpen!) van de tafels kunnen leerlingen aan de slag met de doordachte serie Toverstapels. Die biedt een motiverende oplossing in kaartspelvorm, voorzien van verrassende zelfcontrole en perfecte visualisering van wat een tafelsom of een optel- of aftreksom is.

Werken met Toverstapels?
In een doosje zitten 13 kaarten (bijv. de sommen 0x4 t/m 12x4) van 3 verschillende tafels of verschillende optel- en aftreksommen. Op de voorkant van elke kaart staat de visualisatie (met gekleurde bolletjes) en de rekensom. Op de achterkant staat de uitkomst van één van de sommen, maar nooit van de rekensom op hetzelfde kaartje! Toverstapels kun je zo spelen:

  • De leerling legt de 13 kaarten van één serie voor zich met de uitkomsten naar boven. (elke serie heeft een eigen kleur, alle kaartjes een eigen volgnummer)
  • Hij pakt 1 kaart, draait deze om en lost de som op: zoek tussen de overige kaarten de juiste oplossing.
  • Het antwoord kan gecontroleerd worden a.d.h.v. de visualisatie van de som.
  • Vervolgens draait de leerling kaart 2 om en zoekt tussen de oefenkaarten weer naar de kaart met de juiste uitkomst.
  • Het spel is afgelopen als de stapel helemaal is opgelost! Het 'magische' van Toverstapels zit bij de 13e kaart: het antwoord van die kaart staat (als het goed is) op de achterkant van kaart 1. Is dit antwoord fout dan begin je overnieuw omdat er ergens een fout is gemaakt. Antwoord goed: je bent een tovenaar!
Voor wie zijn de Toverstapels geschikt?
Toverstapels Tafels is geschikt voor alle leerlingen in groep 4 en 5 als ze de tafels gaan leren en in groep 5,6 en 7 als de tafels geautomatiseerd en geoefend moeten blijven.

Daarnaast zijn Toverstapels een welkom hulpmiddel voor gebruik binnen de rt. Toverstapels is een ontzettend leuk, motiverend en leerzaam tafelspel dat zelfstandig, in tweetallen en kleine groepjes kan worden gespeeld.

De basisserie Tafels
De basisserie heeft als visualiseringsmethode herhaald optellen. De kaarten bevatten zowel de som (bijv. 3x4) als de visuele weergave 4 + 4 + 4 met balletjes in een 100-veld. De methode van het herhaald optellen wordt hierin gevisualiseerd met bolletjes in verschillende kleuren (de som 3x4 toont 3 groepen van 4 bolletjes achter elkaar gezet in een 100-veld).

De PLUS-serie Tafels
De PLUS-serie is een moeilijkere variant en oefent het automatiseren en het begrip van de tafels. Ze bevatten niet de som, maar alleen de visuele weergave van 3x4 (of 4x3) bolletjes. De bedoeling van de makers is om kinderen te laten oefenen én te laten begrijpen wat ze automatiseren.

Artikelnummer                23082
Artikelcode                     TS02
Categorie                       Rekenen
Groep                            5 t/m 7
Uitgever                         Schoolsupport

Schoolsupport

Uitgeverij Schoolsupport ontwikkelt leeroplossingen voor leerlingen. Leerkrachten, rt-ers (en ouders) gebruiken onze uitgaven voor extra oefening, remediëren en verrijken, op school en thuis. Deze uitgaven zijn m.n. bestemd voor basisscholen, speciaal onderwijs, de rt-praktijk, lagere niveaus VO, naschoolse opvang en thuisonderwijs. Vier thema’s hebben onze bijzondere aandacht: Verrijken, Lezen, Remediëren en (t)Huiswerk.
Er zijn nog geen recensies over dit product geschreven. Wilt u zelf een recensie schrijven? Log dan in.

Aanbevolen producten