• Bel ons op: 0314-332639
  • Voor school en voor thuis
  • Gratis verzending vanaf € 60,00
  • Verzending binnen 1 tot 3 werkdagen
Atlas Nederland groep 6
 

Atlas Nederland groep 6

 0 reviews

Geschikt voor groep 6

In de Atlas Nederland worden de provincies besproken, op een prettig leesbare manier met veel foto’s en topografische kaarten. Bij de behandeling van de informatieve teksten bij de provinciekaarten .....

€ 23,50
Aantal
Atlas Nederland groep 6

In de Atlas Nederland worden de provincies besproken, op een prettig leesbare manier met veel foto’s en topografische kaarten. Bij de behandeling van de informatieve teksten bij de provinciekaarten zijn twaalf thema’s opgenomen. Bij iedere provincie wordt één thema verder uitgewerkt en voorzien van een functioneel kaartje. Zo is bij Zeeland het thema ‘bescherming tegen het water’ aan de orde gesteld; bij Groningen is dat ‘akkerbouw’ en bij Limburg komt ‘recreatie’ aan bod.
Doelgroep                            Groep 6
Artikelnummer SKU-22461
Categorie Aardrijkskunde
Auteur Henri Arnoldus
Ontwerp Henk de Rooij
Uitgever Kinheim
Atlassen Kinheim

Natuurlijk staan er geografische kaarten in deze atlassen, maar ze zijn veel meer dan dat! De atlassen hebben drie doelen: het oefenen in het gebruik en lezen van kaarten en teksten, het inzicht krijgen in aardrijkskundige verschijnselen en het wekken van belangstelling voor verschillende culturen.

Ieder hoofdstuk begint met een eenvoudige overzichtskaart met basistopografie, die in het bijbehorende Blokboek geoefend kan worden. Daarna wordt in makkelijk leesbare teksten uitleg gegeven over onderwerpen als klimaat, landschap, bodemgebruik, bevolking, geloof en bestaansmiddelen.


De vele en fraaie kleurenfoto’s maken de atlassen heel aantrekkelijk om te lezen en te bekijken. Achterin elke atlas is een register met de namen van landen, plaatsen, rivieren, zeeën en gebergten opgenomen met een verwijzing naar de kaartjes waarop deze te vinden zijn.
Er zijn nog geen recensies over dit product geschreven. Wilt u zelf een recensie schrijven? Log dan in.

Aanbevolen producten