• Bel ons op: 0314-332639
 • Voor school en voor thuis
 • Gratis verzending vanaf € 60,00
 • Verzending binnen 1 tot 3 werkdagen
Nieuw

Toren van Belém Lissabon 1:160

 0 reviews

Klein fort aan de monding van de rivier de Taag

Sinds de 16e eeuw staat er een klein fort aan de monding van de rivier de Taag in de wijk Belém in Lissabon. Het werd samen met andere forten gebouwd om de monding van de Taag en de voormalige haven van Restelo te beschermen.

Voorraad 2 stuks

€ 16,65
Aantal
Toren van Belém Lissabon 1:160

Sinds de 16e eeuw staat er een klein fort aan de monding van de rivier de Taag in de wijk Belém in Lissabon. Het werd samen met andere forten gebouwd om de monding van de Taag en de voormalige haven van Restelo te beschermen. De toren van dit fort is gewijd aan Sint-Vincentius en is gebouwd in laatgotische stijl. De gevel heeft elementen uit de vroege renaissance en Arabische en Indiase invloeden.

In 1580 werd Lissabon 60 jaar bezet door Spaanse troepen. In die tijd deed de toren dienst als gevangenis en wapenopslagplaats. Het is het enige bouwwerk in de monding van de Taag dat een grote aardbeving in 1755 heeft overleefd. Aan het begin van de 19e eeuw werd de toren echter verwoest door de troepen van Napoleon. Een paar jaar later werd het getrouw aan het origineel herbouwd en vanaf 1865 gebruikt als vuurtoren.

Samen met het nabijgelegen Jeronimos-klooster staat de Toren van Belém sinds 1983 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Lissabon en er kunnen slechts 150 bezoekers tegelijk naar binnen. Op de vier verdiepingen van de toren bevonden zich een gouverneurskamer, de koningszaal, een ontvangsthal en een kapel. Het bovenste uitkijkplatform is 35 meter hoog. Op het lagere platform begroet een groot Mariabeeld de terugkerende zeelieden. De Koningszaal heeft een sierlijk ingerichte loggia met uitzicht op zee. In de vloer zijn schietgaten ingebed.

Door de akoestiek in de Koningszaal is wat in een andere hoek wordt gefluisterd, in een hoek van de zaal te horen. Dit was een groot voordeel voor de koning, omdat hij elk gesprek op zijn banketten afluisterde. Volgens de legende gebeurde er in de 16e eeuw een merkwaardige gebeurtenis in de buurt van de toren. Dienovereenkomstig had de koning van zeelieden dieren gekregen die ze van hun reizen hadden meegebracht: een neushoorn en een olifant. Om erachter te komen welk dier sterker was, moesten de twee met elkaar vechten. De olifant rende echter weg. Hieruit werd geconcludeerd dat de neushoorn superieur zou zijn. Op de westelijke gevel van de Toren van Belém herdenkt een kleine gebeeldhouwde neushoorn deze gebeurtenis.

Meer van Schreiber Bogen
 
Artikelnummer SKU - 24472
Artikelcode SB - 810
Schaalgroote 1 : 160
Konstrukteur P Tabernacki
Afmeting van het model ( L x B x H ) 290 x 200 x 220 mm
Aantal bouwplaten 5,5
Afmeting bouwplaten 220 x 310 mm
Moeilijkheidsgraad Middelzwaar
Uitgever Schreiber Bogen
Handleiding Duits
Engels
Handleiding met beelden
Over Schreiber Bogen

Schreiber Bogen is een toon aangevende uitgever van karton modellen. De verschillende categoriëen waarbinnen zij de modellen leveren betreffen architektuur, voertuigen, bijzondere modellen en modellen met Kerst- en Paasmotieven. Alle modellen kennen een buitengewoon goede kleur-echtheid en zijn kwalitatief uitstekend uitgevoerd.
Er zijn nog geen recensies over dit product geschreven. Wilt u zelf een recensie schrijven? Log dan in.

Aanbevolen producten

 • Diesellok NS 27 Dieseldrie

  € 12,20
  Bestel
 • De ark van Noach 3D knutselset

  € 10,75
  Bestel
 • Figuurzaag voorbeeld maaidorser

  € 9,95
  Bestel
 • Figuurzaag voorbeeld hangers

  € 4,95
  Bestel